Week 27-2011

4-7

Met Paula naar een verlaten (spook) schuurtje naast de Betuwelijn.
We zijn hier kennelijk niet de enige bezoekers...
Het is eigenlijk niet zo'n heel mooi plekje met al die hoogspanningsmasten eromheen.
Wat extremere bewerkingen. Het Scott Kelby boek weer hè... ;-) Helaas is de clubwedstrijd "urban" al geweest. Hier had ik een betere bijdrage aan gehad.
5-7
Paula zei laatst een keertje: "Mijn feestje begint pas achter de computer." Zover zou ik niet willen gaan maar nu ik het een beetje begin door te krijgen moet ik wel zeggen dat het een leuke bijkomstigheid is. En je kunt jezelf natuurlijk een beetje mooier maken dan je in werkelijkheid bent... ;-) Ik heb wat in het studiootje geprutst met als enige lichtbron de flitser. Verder is het volledig donker. Verschillende standen gebruikt, zoals handmatig, stoboscopisch flitsen met 2 sec tijd etc.
Mezelf bewust enigzins bewogen tijdens een wat langere sluitertijd.
Zo, nou is het wel weer genoeg met die zelfportretjes... ;-/
7-7

Fietsen met Ira rondom Dieren/Bronkhorst/Brummen en de IJssel. Nauwelijks foto's gemaakt. Alleen eentje op de pont, eentje op een terrasje en eentje langs de IJssel toen we daar een boterham hebben gegeten. Ira is niet zo van het fotograferen dus dan pas ik me een beetje aan. Wel bijna 40 km op het tellertje en een leuke dag gehad. Ik heb weer een keer het 18-250 mm objectief gebruikt maar zie toch gelijk verschil en mis hierop m'n polarisatiefilter.
Deze man zat tegenover me op een terras maar het was eigenlijk een beetje een viezig mannetje. Vette, slecht geknipte haren in een gelig kleurtje, een stinksigaar die hij wel drie keer terug in zo'n sigarenbuisje deed en weer opnieuw aan stak en alles wat hij niet meer nodig had gooide hij gewoon op de grond. Gadvèr... Maar ja, ik vond de foto wel weer sprekend.
9-7

Agnes komt samen met kleinzoon Levi het boek van Berlijn laten zien. (En ik kan vast een beetje oefenen op m'n a.s. oma-schap...)
Door mensen uit de straat ben ik gevraagd foto's te maken bij de doop van hun dochter Esmée. Er worden ook nog drie andere kinderen gedoopt. Dat is weer een "flitsvuurdoop". Het is erg donker in de kerk en ik wil toch wel proberen de boel van voor tot achter egaal uit te lichten en niet alleen de voorste personen op de foto. En dan wil ik ook nog de sfeer zien te behouden die er is in de kerk. De kleine flitspet is m'n redding om dat te bereiken.
De oma-gevoelens worden goed aangewakkerd vandaag... ;-) Moeder Linda heeft bij Maud op school gezeten.
Natuurlijk heb ik meer foto's maar die zijn voor het jonge gezinnetje.